Gratis
proefles

Klik hier

Bel ons

OUDER/KIND WEERBAARHEID

 

IN SAMENWERKING MET SOCIAAL WERK OLDAMBT 

CURSUS VOOR KINDEREN (van 8 t/m 12 jaar) EN HUN OUDERS

Wil jij weerbaarder worden? Je eigen grenzen leren aangeven en meer zelfvertrouwen krijgen? Volg dan onze Rots & Water weerbaarheidscursus.

Het Rots & Water programma is een effectief weerbaarheidsprogramma dat zich in eerste instantie richt op het vergroten van sociale vaardigheden, zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen. Fysieke oefeningen worden afgewisseld met rollenspellen en korte kringgesprekken. Mentale en sociale vaardigheden worden aangeleerd en aangereikt.

Het Rots & Water programma maakt je weerbaar. Je leert op een rustige, respectvolle manier voor jezelf op te komen en je leert keuzes te maken in alledaagse situaties. Weerbaar zijn werkt preventief. De kans is groot dat pesten, intimidatie, misbruik en geweld stopt als je goed reageert op een situatie.

De Ouder/kind weerbaarheidscursus bestaat uit 10 lessen en wordt iedere woensdag gegeven.

De eerste 2 lessen zijn alleen voor de ouder(s) waarbij met hen in vogelvlucht de oefeningen worden doorgenomen die de kinderen de overige acht lessen krijgen aangeboden. Zo kunnen deze ook nog eens in de thuissituatie geoefend worden.

De cursus wordt gegeven door Chris Wierenga (gezinscoach en weerbaarheidstrainer) van Sociaal Werk Oldambt en René Beertema (jongerenwerker, weerbaarheidstrainer en vechtsportdocent) van Budocentrum Chikara.

 

Trainingsdata en tijden

Voor de ouder(s):

Woensdag 08/05 - 15/05 van 15:30 tot 16:30 uur.

 

Voor de kinderen:

Woensdag 22/05 - 29/05 - 05/06 - 12/06 - 19/06 - 26/06 - 03/07 - 10/07 van 15:30 tot 16:30 uur

 

Kosten

Voor inwoners van de gemeente Oldambt is deze cursus geheel kosteloos. Mocht je buiten de gemeente Oldambt wonen en toch willen deelnemen, dan kan dit tegen betaling van € 125,00 voor de gehele cursus en alleen als er nog plaatsen beschikbaar zijn. 

 

Meer info of inschrijven

Meer info? Of inschrijven? Dat kan bij Chris Wierenga van Sociaal Werk Oldambt via de mail c.wierenga@sociaalwerkoldambt.nl.

Vermeld bij inschrijving; voor + achternaam deelnemer en leeftijd, voor + achternaam deelnemende ouder(s), adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres.

Alleen complete inschrijvingen worden in behandeling genomen en daarna verwerkt op volgorde van binnenkomst. Helaas geldt VOL = VOL!

Het maximum aantal deelnemers is 14 kinderen per groep.