Gratis
proefles

Klik hier

Bel ons

SYSTEMA

Budocentrum Chikara biedt de mogelijkheid te trainen in een van de meest besproken vechtstijlen ooit: Het Russische SYSTEMA.

Systema de even bekende als beruchte vechtkunst uit Rusland is een van de meest besproken vechtstijlen ooit. Beoefent door de speciale eenheden van politie, leger en geheime diensten. Een effectief vechtsysteem dat niet gebaseerd is op brute kracht, maar juist op het gebruik maken van de kracht van je aanvaller met behulp van subtiele technieken.

Systema richt zich ook specifiek op het bevorderderen van de gezondheid van de beoefenaar. Daartoe dienen speciale ademhalingsoefeningen en dynamische lichaamsoefeningen. Door de nadruk van ontspanning onder druk wordt ook de persoon van de beoefenaar gevormd. Kortom, systema richt zich op weerbaarheid, gezondheid en persoonsvorming.

 

Voor wie

Systema is zeer geschikt voor mensen die door hun beroep een verhoogde kans hebben op een confrontatie met fysiek geweld. Systema is ook geschikt als aanvulling op andere vechtsporten zoals judo, karate, kickboksen en MMA. Doordat de nadruk niet ligt op het gebruik van fysieke kracht is Systema echter ook zeer geschikt voor dames. Minimum leeftijd voor deelname is 16 jaar.

 

Systema

Dinsdag    20:00 - 21:00 uur