Gratis
proefles

Klik hier

Bel ons

BRAZILIAN JIU-JITSU

 

Wat is BJJ?
Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) is een sport waarbij functionaliteit en plezier hand in hand gaan. Deze vechtsport is gericht om je tegenstander zo snel mogelijk naar de grond te krijgen middels een takedown/worp of shoot om daar verder te gaan met het grondgevecht. Het doel is om in een positie te komen waarin je ervoor kunt zorgen dat jij je tegenstander controleert. Om vervolgens door middel van een arm- of beenklem of verwurging ervoor te zorgen dat je tegenstander het gevecht moet opgeven door “af te kloppen “. Traditioneel is het ook erg gericht op het verdedigen en weerbaarder maken van de beoefenaars. Hierdoor staat bij BJJ de persoonlijke groei van de beoefenaar centraal.

 

Wat is de kracht van BJJ?
Het idee achter BJJ is dat een persoon met de juiste technieken en bewegingen zichzelf kan verdedigen tegen een sterker en groter persoon. In de lessen wordt je geleerd om gebruik te maken van controlerende grepen, armklemmen, beenklemmen en verwurgingen. Verder wordt er veel aandacht besteed aan het positiespel, hierdoor leer je in een betere positie dan je tegenstander te komen. In de lessen wordt er niet getrapt of gestoten zodat de kans op blessures minimaal is. De technieken zijn uiterst goed toepasbaar voor Mixed Martial Arts (MMA). Het maakt je niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker.

 

Voor wie is BJJ?
BJJ is geschikt voor jong en oud, misschien dat het daarom wel de snelst groeiende vechtsport ter wereld is.

 

BJJ team Oliver Geddes
Budocentrum Chikara is aangesloten bij team Oliver Geddes. Dit team staat onder leiding van professor Oliver Geddes, 2e graad zwarte band en directe leerling van tienvoudig wereldkampioen Roger Gracie. Oliver is fulltime bezig met zijn sport en reist daarvoor de hele wereld over. Een aantal keren per jaar verzorgd hij ook de lessen bij ons budocentrum.

Bij Budocentrum Chikara worden de lessen gegeven door de instructeurs Leandros de Jong en Barry van Dorssen. Beiden zijn reeds jarenlange beoefenaars van diverse vechtsporten en geen onbekenden in de vechtsportwereld. 

 

BJJ jeugd (8 t/m 13 jaar) 

 Zaterdag 10:00 - 11:00 uur

 

BJJ junioren/senioren (vanaf 14 jaar)

Zaterdag 11:00 - 12:30 uur

 

Met het abonnement van Budocentrum Chikara kun je GRATIS meetrainen bij Renshu Fights in Haren en Groningen op onderstaande dagen:


  

BJJ junioren/senioren (vanaf 14 jaar)

Maandag     18:30 - 20:00 uur  -  Dojo Oude Brinkweg 12a in Haren 

Dinsdag       19:00 - 20:30 uur  -  Dojo Kardinge, Kardingeplein in Groningen

Zondag        14:00 - 15:30 uur   -  Dojo Kardinge, Kardingeplein in Groningen

 

Lesrooster bekijken

Agenda:

Bekijk hele agenda